2015. aug 01.

Kapcsolat-kapcsolatos

írta: Briliáns
Kapcsolat-kapcsolatos

Történt egyszer, hogy egy fiú és egy lány találkozott az utcán, nem tudtak egymásról semmit, de tetszettek egymásnak, majd miután beszélgettek egy órácskát és mindkettejüknek dolga volt, megbeszélték a következő találkozót, majd a következőt és az azutánit.

    A fiú nagy sportoló szeretett volna lenni, ennek megfelelően az életét is elég szigorú rend szerint élte a találkozásokon kívül. Sokszor beszélt arról, hogy a lánynak figyelnie kellene az étkezésre jobban, mikor a második hot-dogot is megvette a sarki árusnál. Majd egy idő után a lány szólt rá rosszallóan, mikor a randikon rendre sportruházatban jelent meg a srác, (és így nem volt kedve sem elmenni vele ebédelni egy rendesebb helyre). Pedig tiniként a lány, elnézve a srácokat tornaórán, arról álmodozott, hogy a férjének tökéletes kidolgozott izmai lesznek. A fiú olyan lány képzelt maga mellé, aki jól ápolt, csinosan öltözik, de ugyanakkor elfogadja az ő életmódjával járó kényelmes és kényelmetlen dolgokat is.

    Egy idő után kiderült bár fizikailag minden rendben köztük, érezték, hogy valami nem stimmel. Hiába van meg a szikra, hiába az égszínkék szemek, hiába a találkozások izgalma. Miután a találkozás örömét szinte fékezhetetlen lángolásban kiélték, az ágy kihűlt és a további együtt töltendő idő szinte elviselhetetlennek tűnt. Be kellett látniuk, hogy ez nem az a kapcsolat, amit kerestek.




    Mennyire fontos szerinted a közös érdeklődési kör, hogy az együtt töltött időt varázslatossá tehessük? Az életről alkotott elképzelések és nézetek hasonlósága szükséges-e ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő társat? Megvan-e a határozott elképzelésed arról, hogy milyen tulajdonságokkal is kellene rendelkeznie, elmélkedtél-e róla valójában a fizikai kinézetén kívül is? Mit tud azon kívül, hogy kék a szeme, és oly álmodozón néz vele? Azon kívül, hogy jó magas, és a karjaiban lehetsz az a gyenge nő, aki védelmezőre szorul, tényleg úgy gondolod, hogy könnyebb ez az út?

    Miben szeretnél általa, mellette, vele többé és jobbá válni? Szeretnéd, ha az a tipusú ember lenne, akire felnézhetsz bármilyen szituációt is kellene átélnetek. Vagy azt szereted, ha te lehetsz az, aki írányít a kapcsolatban? Szeretnéd, ha továbbra is mindenben egyedül dönthetnél vagy nem okoz gondot alkalmazkodnod mások elképzeléseihez is? Azzal tisztában vagy-e, hogy te mennyit vagy képes tenni egy kapcsolatban magadért, érte és értetek? Tudod, hogy ki vagy? Mire vágysz, mit akarsz elérni az életben?

 

    Fontos, hogy tisztában légy azzal, aki te vagy! Fogj egy papírt, és írd le azokat a tulajdonságaidat, amik hozzáadnak a kapcsolatodban betöltendő szerepedhez? Melyek a gyengeségeid, amiken még van mit dolgoznod? Mit tükröz a mostani kapcsolatod, minden rendben az önértékeléseddel? Ha nincs kapcsolatod, ideje megtervezni a következőt!

    Ha va rá lehetőséged, keress az internet segítségével a számodra ideális szerelmi kapcsolat jellemző szavaira. (Pl.: megértés, idill, kézfogás, öröm stb. A sor végtelen, próbálj minél részletesebben kitérni az elképzeléseidre.) A képtalálatok közül mentsd azokat egy albumba a gépedre, valahová, ahol bármikor lapozhatod, amelyek leginkább kifejezik számodra a Szerelmet, a Kapcsolatot, amit keresel. (De ne szerepeljen az albumban konkrét személyt ábrázoló kép!!!)

 

    Ha csak te használod pl. a laptopodat, akár képernyőkímélőnek is beállíthatod az albumot. Így még többször kerül a szemed elé a vágyaid ne továbbja, képekben! Próbálj összpontosítani, és érezd, hogy ez a kapcsolat megvalósulhat, mindezt átélheted egyetlen személlyel. Már közeledik az idő, amikor megteheted! Álomszép kapcsolatot kívánok neked!

 

K-H Zs

 

Szólj hozzá