2015. aug 04.

Te vagy az?

írta: Briliáns
Te vagy az?

163_1.jpg

 

     Mit gondolsz, mennyire nehéz számodra egy kapcsolatban önmagadnak lenned? Szoktad-e azt érezni úgy, hogy a másik elfogadjon, és szeressen, fel kell adnod magadat, olyan dolgokat kell megtenned, amit nem érzel helyesnek vagy egyszerűen csak nem szeretnéd megtenni?

    Te mennyire várod el a másiktól, hogy annak ellenére tegyen meg dolgokat, és értsen egyet veled, hogy az már nem ő lenne....? És mi van akkor, ha az akaratod szerint cselekszik? Nagyon szereted, és elégedettséget érzel? Vagy elkap az érzés, hogy "erőszakot" követtél el rajta, azt vártad el, hogy adja fel a személyiségét, amiért valamikor megszeretted?

     Mennyire ismered önmagad, tudod, hogy mit szeretsz és mit nem szeretsz? Vagy mások szokták megmondani, hogy mikor mit kéne tenned, hogyan kéne viselkedned, és mit kéne gondolnod? Mennyire érzed magad önálló személyiségnek, aki tudja mi a jó és mi a rossz neki? Szereted az idődet egyedül is eltölteni, van időd önmagad számára is? Vagy az egyedül töltött idő egyszerűen félelmet, szorongást, bűntudatot és hasonló kellemetlen érzéseket kelt benned?

    Nem egyszerű egyensúlyt tartani, de én azt gondolom, ha valakinek megvan a saját érdeklődési köre, saját világlátása, saját értékrendje, önbecsülése és önismerete, akkor az az ember összhangban önmagával, és a világgal, és könnyebben fogadja el mások nézeteit, hibáit, más irányú érdeklődését.

    Elsősorban hálásnak kellene lennünk, amikor azt a másik embert megismerhetjük, rövidebb vagy hosszabb időt tölthetünk együtt!  Gondolatokat és érzéseket oszthatunk meg egymással és tanulhatunk meg a találkozásunk által. Láthatunk különbségeket, megszerethetünk dolgokat, amiktól korábban féltünk. Megtanulhatunk együttérezni, adni, kapni, bocsánatot kérni és elfogadni. Sorolhatnánk napestig az előnyeit annak, hogy társas kapcsolatokban élhetünk! Folytasd a sort, ha van kedved még egy kicsit gondolkozni ezen!

Minden találkozásnak oka van, az ok TE magad vagy!

Te az az ember vagy-e ma, akit szívesen megismernél?

Ilyen embert szeretnél barátodnak, társadként tudni?

A válasz benned van!

K-H Zs

Szólj hozzá

élet szerelem barátság szeretet érted esetek Te