2015. aug 09.

Tehetséggel megáldott!

írta: Briliáns
Tehetséggel megáldott!

joyful-spring-summer-photo-files-1153654.jpg

      A mai nap kérdése az lesz, hogy ki jut eszedbe, amikor azt a szót hallod, hogy tehetséges? Egyáltalán használtad már ezt a szót önmagadra vonatkoztatva? Bárki másra? Mit értesz azalatt, hogy tehetséges valaki?

     Én azt hiszem, minden ember tehetséges valamiben. Attól függ csupán, mennyire tágítjuk ki a szó jelentését! Úgy, ahogy minden ember másképp néz ki, mást gondol és mást érez ugyanazokat a szavakat használva, úgy egyedi és istenadta tehetség is rejtőzik mindannyiunkban! Minden egyes ember egyedi és különleges! Csak rajtunk áll, hogy ezt észrevegyük, megcsodáljuk, megerősítsük másokban és önmagunkban egyaránt!

     Szoktak-e dicsérni téged azért, ahogyan a világot látod? Vagy azért, mert melletted megnyugszik az ember és erőt adsz másoknak? Van-e érzéked és jó szemed a szépre? A rajzolás, festés, költészet, zenélés, szobrászat, barkácsolás, mind egyfajta érzéket kívánnak meg arra, hogy beleéld magad helyzetekbe, érzésekbe és a lehető legegyedibb módon adod a művek által vissza azt másoknak! Akik szintén elgondolkoznak, érzéseket élnek át általad a saját szűrőiken át.

     Valaki a gondolatok átadásában és közvetítésében jó. Valaki abban, ahogy az emberekhez közelít és bánik velük, akár fizikai, akár szellemi szinten. Valaki más az alkotásban leli örömét és remek munkák kerülnek ki a kezei közül.

     Tarkabarka, vidám világot teremthetünk, ha szabadjára engedjük a lényünknek azt a részét, amit senki nem tud megkötni, a képzeletünket! Engedd el a gyereket, aki képes volt rácsodálkozni, ha újat látott. Aki kérdezett, mikor nem tudott valamit. Aki dicsért, amikor valami tetszett, és őszinte volt, amikor valami kevésbé. Aki addig ment valami után, míg el nem érte, meg nem tudta, vagy míg el nem vesztette szem elől. És aki, amit látott megpróbálta leutánozni, elsajátítani és még szuperebbé alakítani, ahogy csak ő tudta és senki más!

    A barátaid, ismerőseid, kollégáid, családod és szerelmed, mind-mind jó társaid lehetnek önmagad tehetségének felfedezésében. Ha valóban bensőséges és őszinte viszonyban vagytok, el tudjátok mondani egymásnak a véleményeteket egymásról. Tudjátok dicsérni, bátorítani egymást és megvilágítani, hogy miben is vagytok jók.  Van-e a környzetedben valaki, aki rendszeresen elmondja, mennyire értékes vagy? Te elmondod-e másoknak, amit gondolsz róluk, és arról, amit nap mint nap véghezvisznek?

     Legyen az a mai feladat, hogy találj valakit, akit megdicsérsz azért, amiben tehetséges! Ez lehetsz te magad is! Figyeld meg, hogy mennyire nem vagyunk a dicsérethez szokva! Mit gondolsz, változtathatunk ezen?


K-H Zs

Szólj hozzá

barátság kapcsolat önbecsülés érted esetek briliáns Értékes Isteni