2015. aug 10.

Elmúlt régen...! Vége?

írta: Briliáns
Elmúlt régen...! Vége?

unnamed_7.jpg

Gondolom, már több éve együtt vagytok. A kezdeti lelkesedés alábbhagyott, a szürke hétköznapok felütötték a fejüket. Az izgalom sem a régi már.

    Mi történt? Hová lett az első randik lázas készülődése? Az együtt eltöltött idő nagyon fontos! Talán nem is a mennyiségén, mint inkább a minőségén múlik az egész. Hiszen eljártok dolgozni, ott vannak a gyerekek, a házimunka, és talán a szülők gondozása is szükségessé vált. Senki nincs vasból, és mindenki elfárad!

    De nagyon fontos, hogy kettőtökre is legyen időtök! Amikor senki és semmi más nem fontos, csak Ti ketten. Meghallgatni egymás napjának történéseit. Együtt örülni a munkában elért eredményeknek. Együt végezni a házimunkák egy részét, miközben a fontosabb ház körüli teendőket is meg lehet beszélni. Viccel oldani a helyzetek komolyságát, egy-egy időben nyújtott ölelés csak megerősíti a kapcsolatot!   

    Az egymás támogatása az élet különböző területein, biztos lelki hátteret teremt kettőtök számára. Az együtt elvégzett házimunkák, és az azzal felszabaduló plusz idő, azt is lehetővé teszi, hogy maradjon időtök, amit úgy töltsetek el, ahogy szeretnétek! Ha mindkettőtöknek vannak dolgai, amit szívesen végez, amikor van egy kis ideje,azok is fontosak ahhoz, hogy szellemileg frissek és aktívak maradjatok! Így nagyon hosszú időt élhettek meg szeretetben és békésen, hisz nem érzitek a mindennapokat olyan egyhangúnak és lehangolónak.

    Mikor beszélgetettek utoljára, és miről? Amikor csupán a kötelező dolgok a téma, akkor az ember vállát a kötelező dolgok súlya nyomja, kedvetlenné, búskomorrá, depresszióssá válhattok! Legyen egy-egy délután, mikor elmentek sétálni egy közeli parkba, és csendesen egymás karjába bújva beszélgessetek. Vagy beültök egy kávéra a közeli presszóba néhány ismerőssel. Elnéztek a piacra csak, hogy együtt egyetek meg egy sajtos lángost. Tudom, mindezt megtehetitek otthon a kertben, a ház teraszán ülve is! De kell a változatosság, a külső inger, a készülődés izgalma, a társaság és a jó barátokkal való találkozások utáni feltöltekezés.

    Hogy mindez hiába? Ő már nem az, akit megismertél, és te is túl sokat változtál? Biztos vagy benne, hogy ez történt? Talán csak elfogyott az erőtök, hiszen nem figyeltetek oda a másikra, amikor szükségetek volt egymásra! De még semmi nincs veszve! Most egy kicsit több odafigyeléssel, csak te magad is tehetsz még ellene!

 

    Kezdjük veled, és lássuk mit is tehetsz! Válaszolj a kérdésekre, és ha úgy érzed, ezeken még lehetne dolgozni, kezdd el! Szereted az életed, örömöd leled a mindennapjaidban? Mi az, ami maradéktalan örömforrásként szerepel az életedben? Szívesen megosztod másokkal a kellemes tapasztalataidat? Meglátod a dolgok napos oldalát? Szerelmes vagy az életbe magába?

    Amikor nekilátsz, és felfedezed újra az életed lehetőségeit, ha energiát fektetsz önmagad lelkének ápolásába, szánsz időt magadra fizikailag és szellemileg is, a mindennapok nehézségeit is könnyebben veszed! Szívesen foglalkozol majd mások gondjaival is, és hasznos segítség lehetsz számunkra!

    Talán újra felfedezed a kapcsolatod szépségeit is, ha eszedbe jutnak azok a dolgok, amiket becsülsz, tisztelsz a párodban. Csinálj egy listát a dolgokról, amikért hálás vagy neki, amiket mellette, vele értél el. Azokért a dolgokért, amiket azalatt az idő alatt tanultál meg, fedeztél fel, éreztél, mióta csak együtt vagytok! Tudod-e, hogy mennyire szeret téged? Biztos vagyok benne, hogy ha azt látja, hogy benned buzog a tettvágy, az élet szeretete mosolyog az arcodon, ő is másképp lát majd téged, és a kapcsolatot, amiben éltek! Megéri Önmagunkon kezdeni, és a környezeted ennek megfelelően veled együtt fog változni! Éld azt az életet, amit megálmodtál, azzal, akit szeretsz! Kettőtökért előre!

K-H Zs

Szólj hozzá

élet szerelem kapcsolat öröm valóság kérdés rohanás önbecsülés esetek Te