2015. aug 11.

Ajándék

írta: Briliáns
Ajándék

204h.jpg

Minden egyes nap AJÁNDÉK! Fogadd el és éld át! Ha nyitott szemmel jársz, meglátod! Amikor elmosolyodsz a felismeréstől, abban a pillanatban elkezdődik az új Életed!

     Mikor szemed ma a világra nyitottad, egy újabb nagy ajándékot kaptál az élettől. Maradéktalanul átvetted? A reggeli napkelte ragyogásával kezdve, folytatva egy jóleső nyújtózással, mosolyod már meg is született. Végiggondolod gyorsan a teendőidet, egy gyors reggeli frissítő tisztálkodás után már készen is állsz a folytatásra, bármi is jöjjön! A tízórai mindenkinek elcsomagolva, kezdődjön a nap!

    Munkábamenet kedvtelve szívod magadba az utadba eső pékségek friss kenyérillatát, a cukrászdák édes csábítását, a kávézók elmeébresztő zamatát. Kollégáidat egy-egy kedves szóval köszöntve nekilátsz a mai feladataidnak, az órák könnyedén repülnek! Mire észreveszed magad, már újra azon töröd a fejed, hogy melyik útvonalon menj haza. Még bőven fennragyog a nap, igazán kitesznek ma magukért az énekesmadarak. Miközben összeszeded a gyerekeidet az óvodából, iskolából, még vásárolni is betérsz a közeli piacra.

    Összefutsz néhány ismerőssel, nagyon örülsz, mert eltelt már pár hónap, mikor utoljára láttad őket. A bőven harmincas pár boldogan újságolja neked, bár nem volt egyszerű dolguk, de a régenvárt gyermekáldás hamarosan megérkezik. Igazán meghatódsz, hisz nagyon izgultál értük. Kapcsolatukat ez a küzdelem nem kicsit próbálta meg. De újra a réginek tűntek, csak úgy csillogott a szemük, mindenki láthatta, mennyire boldogok! Eltűnődsz az élet útjainak rejtelmein egy pillanatra, miközben a vacsorát készíted. Gyerekeid csacsognak, mesélik napjukat, miközben te elkapod párod tekintetét, aki rádkacsint és elmosolyodik. Gyors rendrakás, mosogatás, és mindenki mehet a kis világába, míg el nem jön az alvás ideje.

    Párod karjába fúrod magad, miközben orrodba kúszik frissen borotvált arcának illata. Egyik kedvenc filmed megy épp, szívesen nevetsz a már jópárszor látott jeleneteken. Miközben párod szorosan átölel, rásandítasz, a szemében azt látod, hogy ismét egy olyan napot zártok, amikor mindketten úgy érzitek, már nem is lehetne tökéletesebb a világ. Közelebb hajolsz hozzá, orrod az orrához nyomod, és csak mosolyogtok egymásra, miközben a még vízes haját cirógatod a halántékán. Figyelmeztet, hogy a gyerekeknek ideje ágybabújni, hogy kialudják magukat a holnapi dolgos napotokra is. Még olvasol pár oldalt az elkezdett könyvedből, de már jólesően nehezednek el a pilláid. Félálomban még érzed, ahogy párod átölel, takaródat megigazítja rajtad. Mielőtt végleg álomba merülnél, még átsuhan egy gondolat: nincs jobb dolog az életednél. A csillagok mosollyal felelnek mosolyodra!

K-H Zs

Szólj hozzá

élet kapcsolat szeretet esetek briliáns Te Értékes Isteni