2015. aug 14.

Érintések

írta: Briliáns
Érintések

joy-1434162.jpg

     Azt hiszem, illetve, inkább csak remélem, hogy vannak az életedben emberek, akik fontosak számodra! Meg tudod nevezni őket, fel tudod idézni az arcukat egyetlen percnyi gondolkozás nélkül? Akiket most felsoroltál azok, akik a te életedet megérintették, valamikor, valamivel!

     Ez az érintés történhetett még egész pici korodban, sőt születésed előtt már! Igen, ők a szüleink: ők azok, akik a legnagyobb nyomot hagyják az életünk homokján. Azt hiszem, ez mindenki számára megkérdőjelezhetetlen! Ha rossz a viszonyunk velük, akkor azért! Ha viszont jó, akkor hálásak lehetünk a mindennapjainkért! Akár így, akár úgy, óriási a szerepük az életünkben!

     Aztán ezek az érintések jöhettek akarva és akaratlan, keresve és kéretlenül. Mert míg csak itt a földön rójuk a mindennapos útjaink, bizony rengeteg emberrel kapcsolatba kerülünk. Mindannyiuk pillanatát, perceit, óráit, amit velünk, a közelünkben töltenek megérintjük. Megérintjük őket fizikailag és szellemileg, verbálisan és testbeszéddel, de nincs egyetlen olyan másodpercünk, amikor ne hatnánk mások életére. Még alvás közben is hathatsz például a párod álmára, amikor öntudatlan megfordulsz és átöleled!

     Ismersz olyan embert, akihez bármilyen kérdésed, kétséged felmerül szívesen mész? Miután kiöntötted neki a szíved, új ötletekkel és energiával feltöltekezve mentél tovább? Mitől mások ők? Mit tud adni, ami miatt hozzá és nem máshoz fordulsz?

     Vagy az esetek többségében te találod magad abban a helyzetben, hogy ismerősök és ismeretlenek is veled beszélik meg életük nagy fordulópontján az érzéseiket? Tőled kérnek tanácsot, és jószívvel el is fogadják a szavaid? Elmondhatjuk, te olyan ember vagy, aki már a létezésével is megérinti mások szívének burkát, és a fájó sebekre tudja a gyógyírt! Csodálatos ember lehetsz, szívesen megismernélek!

     Életünk legnagyobb csodája, hogy onnantól hogy létezésünk mások tudására jut, sőt talán már azelőtt is, képesek vagyunk hatni mások életének folyamára egészen halálunk pillanatáig és még azon is túl!  Terelhetjük őket tévútra, de jó irányt is vehetnek a dolgaik, miután velünk találkoztak!

     Ne legyen egy szemernyi kételyed sem, a te létezésed is hatással van másokéra, minden pillanatban! Ez hatalmas felelősség is egyben, amit sokan el is felejtenek. A te válladat biztos nem nyomja bűntudat és megbánás, ha a legjobb szándékok vezetnek, mikor másokéval összefonódik a sorsod!

     Érintsd meg, akit csak lehet! Aki kéri, és aki szégyenlősen elutasít, azt is, aki támad és azt is, aki bolondnak néz a jóságodért! Öleld át őket, töröld le könnyeik, bátorítsd, de mindenek előtt, szeresd őket! Nyomot hagysz az életükben, a lelkükben. Olyan nyomot, amit nem tudnak kitörölni. A szívükön virít majd, amíg csak élnek, egy simító kéz nyoma!

K-H Zs

Szólj hozzá

élet kapcsolat emlékek szeretet esetek briliáns Te Értékes