2015. aug 13.

Helló, jó reggelt!

írta: Briliáns
Helló, jó reggelt!

deathtostock_notstock4.jpg

     Helló, jó reggelt! Hogy kezdődött a napod? Bal vagy jobb lábbal keltél? Vagy kétballábbal? Na jó, most csak ugratlak! Még ha úgy is ébredsz, hogy nem a legjobb a kedved, biztosan megvan rá a módszered, hogy megváltoztasd azt. Nem? Hűha! Akkor morcos arccal, egész nap morogva és zsőrtölődve jársz fel s alá? De ugye legalább másokat nem teremtesz le, és mondasz olyan dolgokat, amiket más napokon nem úgy gondolnál, vagy legalábbis nem így adnál elő?

    Azt tudod ugye, hogy a rosszkedv is ragadós, csakúgy mint az ásítás?! Azt már mondanom sem kell, a rossz kedved az általános állapotodra is kedvezőtlenül hat, és a kapcsolataidra is. Egy-egy nap talán még belefér, de ha ez esetleg állandósulna, mindenképp kérj segítséget a barátaidtól, családodtól! Próbáljátok együtt ki találni, mi lehet az ok, és mi lehet a megoldás rá!

    Azért azon érdemes elgondolkoznod, ha megvan kezed, lábad, ép és egészséges vagy, mi lehet még ennél nagyobb öröm, és ajándék? Biztos, hogy ami a hangulatodat okozza, holnap is ugyanolyan fontos lesz? Próbálj inkább megállni pár pillanatra, és egyedül maradni, míg át tudod formálni magad emberbarát verzióba! Összpontosíts a pillanatra, itt és most mi az, ami fontos! Mi a következő teendőd, és ezzel kapcsolatos-e a problémád? Gondolj a tegnapi kellemes beszélgetésre, a játékra a gyerekekkel, a pároddal töltött meghitt órákra. Jó, és most mosolyogj!

    Oké, sínen vagyunk! Most már csak az a feladat, hogy ne hagyd lehervadni a mosolyod! Nem, nem kell vigyorogni, mint a fakutya! De a tekinteted maradjon érdeklődő, vedd észre ha valaki köszön neked, legyen egy kedves kérdésed, válaszod felé! Jó, most jöhet a munka!

    Figyeld csak meg, ha feszülten és kedvetlenül kezdesz hozzá, minden nehezebben halad, esetleg hibát hibára halmozol, és a napod eléri csúcspontját abban, mikor a főnök a kirúgásodat helyezi kilátásba, ha nem szeded össze magad! De nem ma! Ma mivel csodálatos hangulatot teremtettél a barátságosan repkedő mosolyokkal, ahányszor csak felnéztél a munkádból, így  a többiek is hihetetlen tempóban teljesítették a  saját részüket.

    A főnököd is észrevette a változást, és mikor kicsit utánszaglászott a dolognak, arra a következtetésre jutott, csak te lehetsz a felelős azért, ami ma történt! Mikor az irodájába hívat,olyan dicséretben részesít, amilyet  még életedben nem kaptál! Bónuszként átnyújt egy ajándékutalványt a kedvenc üzletedbe. Ahová már ugyan mostanában nem nagyon volt időd elmenni. De ma,ma nem hagyhatod ki! Főnököd szavai még az ajtóban utolérnek azért, ha továbbra is így folytatódnak a munkálatok a csapatban, téged tesz meg helyettesének. Fel sem merült eddig benned, hogy ilyen ambicíóid lennének, de most furcsálkodó mosollyal veszed tudomásul, hogy azért ez nem is hangzik rosszul! Írány vásárolni!

    Mikor hazaérsz, még mindig álmélkodva meséled el, milyen csodálatos napod volt! Nem is érted, hogy csöppenhettél bele ennyi jóba. Máskor hulla fáradtan dőlsz be az ágyba, és a párod is alig tud kiszedni belőled néhány szót. Most nem győzöl levegőt venni, miközben beszélsz. Annyi élményed van, és megállás nélkül mosolyogsz. Mikor már rég aludnod kéne, is csak pislogsz izgatottan, vajon kinek is kéne megköszönnöd, mindazt a jót, amit kaptál? Mindenesetre hálás vagy a mai napért! Nagy nehezen végre elszenderülsz, agyad álmok formájában üzen neked. Új reményekkel és tele tervekkel kezded a másnapot... Helló, jó reggelt!

 

K-H Zs

Szólj hozzá

élet kapcsolat öröm kérdés érted briliáns Te Értékes