2015. júl 06.

Miért ne...?

írta: Briliáns
Miért ne...?

 

A Miért ne? a kedvenc kérdésem. Amikor a dolgok nem úgy történnek, mint ahogy én szerettem volna, akkor kérdezem meg a kérdést: "Miért ne..?" és a kérdést így folytatom… "lehetne az, hogy azok a dolgok, amik körülöttem történnek, hasznomra váljanak?"

 

Egyszerűen csak át kell kicsit kapcsolnunk az agyunkban, és máris más színben tűnnek fel a dolgok. Vegyünk csak néhány esetet a drasztikusabbak közül:

 

- kirúgtak a munkahelyedről, duzzogva és kissé sértetten ballagsz hazafelé, mikor valakivel szóba elegyedsz. A beszélgetés után, elindulsz megkeresni azt a tanfolyamot, amit ajánlott, és ráadásul ingyen (vagy kedvezményesen) elvégezheted. A megszerzett tudás pedig sohasem vész el, ki tudja, lehet épp ez szükséges a következő állásod elnyeréséhez?

 

- szakítottál a pároddal vagy ő veled (a lényegen nem változtat), rájössz, hogy sokkal több időd van magadra, újra érdekel, hogy nézel ki, észreveszed, ha valaki bókol és többet mosolyogsz. Miközben rájössz, hogy ki vagy, és mit is vársz egy kapcsolattól igazán. Nagy valószínűséggel a következő kapcsolatod jobban sikerül.

 

- nem kaptad meg az állást, amit annyira szerettél volna? Lehet, hogy csak át kell gondolnod, mi az, amit valóban szeretsz csinálni, és elkezded közelíteni a két képet. Amit eddig dolgoztál, hogyan segíthet neked az álmaid munkájának megtalálásában? Milyen tulajdonságaidra lettél közben figyelmes? Mi az amiben erősödtél, és milyen rossz szokásod került reflektorfénybe, amin nem árt változtatni?

 

- összevesztél a legjobb barátnőddel/barátoddal? Talán nem is annyira az összeveszésen van a hangsúly, mint azon, hogy valamiben egyedül is helyt kell tudnod állni. Rá kell találnod a saját hangodra és a saját utadra. Amin ha mész egy darabon egyedül, "kibékülve", élményekben gazdagon térsz vissza megosztani mindazt, ami veled történt a külön töltött idő során. (Különben is a legjobb barátaiddal lehetetlen végleg összeveszni.)

 

A sor folytathatnánk kisebb-nagyobb bakikkal és borzalmakkal, amik életünk folyamán megesnek velünk, de azt hiszem, a lényeget már érted: Miért ne lehetne, hogy minden a TE érdekedben történik?

 

K-H Zs

 

 

 

 

Szólj hozzá

kérdés érted esetek