2015. júl 16.

Szavakon lovagoló

írta: Briliáns
Szavakon lovagoló

     Pár hónappal ezelőtt eljátszottam a gondolattal, majd a szavakkal is, hogy megpróbáljak azonos kezdőbetűjű szavakból álló viszonylag értelmes szövegeket, történeteket összerakni. Kisebb-nagyobb sikerrel, és persze egy-két betű kihagyásával a sorból, az egész ábácénket kiraktam. Mikor most ezeket a betűjátékokat pakolásztam fel a weboldalamra, akkor jutott eszembe az ötlete ennek a posztnak.

     Amikor arra kérnek téged, hogy bizonyos kezdőbetűvel sorolj fel, mondjuk három szót, milyen szavak jutnak eszedbe? Szerintem, mivel ez egy kreatív feladat is egyben, így biztos vagyok benne, hogy köze van a gondolkozásmódodhoz is, hogy ebben a helyzetben, milyen szavakat sorolnál fel. Ráadásul az egyik legpesszimistább népként is elhíresültünk, tehát azt hiszem, csak rajtunk múlik, hogy ezt a képet megváltoztassuk magunkról a világban, és önmagunkban is!

     Egy kis játékra invitállak most. Gondoljuk végig együtt a betűket (nem kell feltétlen az egész nagy ábécé)! Minden betűre jusson három szó! (Például A: alma, asztal, altatás) Írd le őket egy lapra! Majd a pozitív, vagy számodra pozitív jelentésű szavakat, karikázd be pirossal, míg a negatívakat feketével! Pirossal, mert azok adnak energiát számodra, és feketével, mert azok árnyékolnak be! Melyik szín van többségben?

 

     Miközben karikáztad a szavakat, valószínűleg azzal is szembesültél, hogy vannak közöttük olyanok, amelyek negatív, és pozitív jelentéstartalommal is bírhatnak, attól függően, kit kérdeznél rájuk vonatkozóan. A lényeg az, hogy számodra milyen élményeket idéznek fel! Csak és kizárólag az számít, hiszen így vehetik át az irányítást feletted egy-egy szituációban, hogy előtte mikor és ki mondta neked ugyanazt!

     Remélem, hogy az eredményben a pozitív oldal javára dőlt a mérleg! Ha van kedved, játssz még egy kört, vagy gondolkozz el a már meglévő szavaid különböző jelentéstartalmain! Nem minden fekete és fehér! Így megváltoztathatod egyes helyzetekben adott reakcióidat is, ha egy-egy szónál már nem ragadsz le, mert tisztában vagy vele, hogy számodra mit jelent!

K-H Zs 

Szólj hozzá

valóság kérdés briliáns Te